Fredagsseminarier hösten 2021 för chefer och ledare 17sept samt 15okt och 3dec

Nu håller vi tummarna för att restriktionerna kommer att lätta för den här gången och satsar lite extra på fredagsseminarier (live, i våra lokaler i Briggen) i höst. Vi har fokuserat på att ge ledare och chefer lite extra påfyllning och har därför satt in tre seminarier som vi hoppas ska kunna inspirera och ge möjlighet till reflektion tillsammans med kollegor från andra stadsdelar eller verksamheter.
Om restriktionerna trots allt håller i sig kommer dessa seminarier att ges digitalt via zoom. Fredagsseminarierna är som vanligt kostnadsfria och Anmälan görs genom att mejla info@gck.nu ange namn, mejladress och arbetsplats samt datum för vald workshop.
OBS! Det brukar vara hårt tryck att få delta så vänligen avanmäl er om ni får förhinder, så kan någon från kölistan få möjlighet att delta istället. Max 25 deltagare.

Relationell kapacitet
– hur skapa effektiva samarbetsrelationer
15 oktober FULLBOKAT och 3 december Fåtal platser kvar 2021, kl. 13.00 – 15.30

De flesta håller med om att god samverkan är avgörande för att erbjuda effektiva tjänster inom vård, skola och välfärdssektorn.

Trots goda intentioner har det visat sig vara svårt att få samverkan att fungera i praktiken, särskilt kring de brukare som tar mest resurser i anspråk och kräver som mest samverkan.

Baserat på många års forskning och praktisk erfarenhet har den danska konsultgruppen Joint Action Analytics utvecklat ett nytt sätt att tänka kring samverkan som utgår från begreppet Relationell Kapacitet. Förhållningssättet vilar på systemisk/narrativ grund och är både genomgripande och praktisk till sin natur. Relationell Kapacitet har fått stort genomslag i Norge och Danmark och introduceras nu i Sverige av GCK. På detta fredagsseminarium kommer vi både belysa tankarna bakom och den praktiska tillämpningen av detta nya spännande tankesätt.

Seminarierna hålls av två av följande personer:
Hilde Rikter-Svendsen, Kristoffer Nyman, Ulla Hansson,
Hedvig Westerström, Lars Ljungman. Alla är medarbetare på GCK.

Anmälan görs genom att mejla info@gck.nu
ange namn, mejladress och arbetsplats samt datum för vald workshop.