Nyhetsbrev 2 – 2015

Med lite god vilja kan man ana att våren är på väg. Fåglarna kvittrar mer ljudligt och snödroppar och krokus har slagit ut och redan blommat över. För den som har trädgård är det nog hög tid att börja rensa i rabatter och luckra upp jorden. Kom ihåg att njuta av all natur som finns runt omkring oss i skog och mark, när naturen nu vaknar till liv igen.

Så här i april och påsktid så skickar vi ut årets andra nyhetsbrev för att inspirera och bjuda in till olika spännande aktiviteter som GCK erbjuder.

Fredagen den 6 mars höll GCK ett fullsatt fredagsseminarium om ”Hemmasittare”. Föreläsare var Bodil Johansson från Resursteamet Norra Hisingen i Göteborg.  Bodil är en erfaren socialarbetare som arbetat med hemmasittare länge och har utvecklat ett arbetssätt att nå dessa ungdomar. Seminariet var mycket uppskattat och många intresserade som hade anmält sig fick inte plats. I samarbete med Bodil planerar vi att ha ett fredagsseminarium till i höst, så att de som blev utan plats får möjlighet att komma och ta del av hennes kunskaper och erfarenheter. Håll uppsikt på GCK’s hemsida för nytt datum i höst!

Nästa fredagsseminarium är den 29 maj och då handlar det om Anknytningsbaserad familjeterapi, ABFT. Jennie Ström och Patrik Kärn, familjebehandlare på Västsvenska Mellanvårdsgruppen kommer att presentera ABFT som metod för placerade ungdomar.

11-13 maj håller Scott Miller och Susanne Bargmann i en 3-dagars utbildning i att Handleda i Feedbackstyrt Arbetssätt (FIT Supervision Training)
Det är många anmälda och det finns ännu möjlighet för fler att delta!

Vi vill åter informera om våra seminarier till hösten och först ut är Scott D Miller under två dagar i september med Vad är verksamt i psykosocialt behandlingsarbete? – om kliniska och organisatoriska principer som förbättrar samarbetet med klienten och resultatet av behandlingen.
Näst på tur, i december, kommer Bo Hejlskov Elvén under två dagar att presentera Hantering av problemskapande beteende utifrån ett låg-affektivt förhållningssätt.

I november erbjuder GCK en kortutbildning i ABFT med Suzanne Levy Ph.D från Philadelphia Childrens Hospital, USA. En Introduktionsdag, två Utbildningsdagar och  en Fördjupningsdag.